Reco Vision is ontstaan vanuit het vroegere Recodata, dat toendertijd 2 vestigingen telde, een filiaal  in Maastricht (Looiersgracht) en een filiaal in Heerlen (Emmastraat). Destijds opgericht door Dhr H. Slijpen.

 Uit de oude doos: Image prijslijst 1995 (1563 kB)

In 1999 werd Recodata overgenomen door Dhr W. Meijers, die toen Info Vision en Home Vision onder zijn hoede had. U raadt het al, Recodata moest ook eindigen op Vision, en kreeg de naam Reco Vision toegekend. In 1999 was er nog maar één vestiging, en dat was in Bunde (Meerstraat). In oktober 1999 verhuisde Reco Vision naar de Barbarastraat 32 in Geleen, en opende hier op 10 oktober haar deuren.

In januari 2003 werd het personeelsbestand grondig uitgebreid, dat wil zeggen er kwam een nieuw dochterbedrijf bij, BeeOne. Dit personeel was afkomstig van het vroegere CSS (wat eerst Computer Company was te Heerlen) en oud medewerkers van Info Vision.

BeeOne is meer de zakelijke tak van Reco Vision (MKB / MKB+) en was eerst gevestigd in Elsloo (Business Park Stein) en in Nijmegen (Kerkenbos). Voor meer info: http://www.beeone.nl/.

Begin 2006 verhuisde BeeOne van Elsloo naar Geleen (Hofstraat). Op 23 september werd het pand officieel geopend door Henk Jan Smits (Idols). Beeone neemt 1 november 2007 het bedrijf "ID Automatisering" over inclusief haar personeel. ID Automatisering, gevestigd in Eibergen, is gespecialiseerd in netwerkdiensten en hosted services en heeft een ruime klantenkring in de Achterhoek. “Deze overname past in onze groei ambitie” zegt Wil Meijers directeur van BeeOne.

Momenteel telt Reco Vision BV en BeeOne ruim 40 medewerkers, en is dan ook op alle markten thuis binnen de ICT.